Avenue Road Private Residence

Our brief included extensions, alterations and complete refurbishment of an existing bungalow to create a large family home on this spacious site in Dorridge’s Golden Triangle.

Our design included a new split level kitchen and family room, working with the contours of the site to enable a mezzanine floor above the working area of the kitchen. As is often the case, we were pleased to take the many magazine clippings and Pinterest links that our client bought to our initial meeting, and use those as inspiration for the creation of their dream home. With our proposals including raising the ridge height of the main house to create additional headroom and floor space, it was important that our design was sympathetic to the low rise bungalows either side. When the planning department and local residents came out in full support of the scheme it was clear that a balance between size, scale, and quality of design had been achieved.

Back